AINON TARINA

Olen harrastanut joogaa vuodesta 2006 lähtien. Kiinnostus joogaa kohtaan heräsi itämaisen filosofian ja tanssin kautta. Tuolloin teini-ikäisen tietotekniikan opiskelijan haave mielen ja kehon tasapainosta kumpusi vahvasti syvältä käsin, koska keho tuntui jo hapertuvan liikkumattomuudesta ja satojen tuntien tietokoneella istumisen johdosta.

Opiskelin ensin itsenäisesti joogaa kirjojen ja YouTube-videoiden avulla. Ensi kosketus ohjattuun joogatuntiin syntyi Kuopion kansalaisopiston hathajoogatunnilla yhdessä harmaahapsuisten naisten kanssa vuonna 2007. Lempeys itseä, omaa mieltä ja kehoa, kohtaan puhutti. Jooga nappasi heti pikkurillistä kiinni ja vei mukanaan.

Eksyin kuitenkin muutaman vuoden jälkeen nuoren aikuisen suorituskeskeiseen elämään ja jooga häilyi elämässäni useiden vuosien ajan. Meditaatio tuli joogan tilalle, mutta vain ajoittain. Työuran alkaessa huomasin olevani henkisesti tuuliajolla. Jotain oli tehtävä. Yhteys syvään sisimpään täytyi löytää uudelleen. Muistin joogan voiman. Aloitin säännöllisen joogaharrastukseni uudestaan hakeutumalla paikalliseen joogakouluun sekä kotona ensin muutaman minuutin hengitysharjoituksella aamuisin, josta harjoitus vähitellen kasvoi ja lopulta jooga muuttui harrastuksesta elämäntavaksi.

Muutama vuosi sitten totesin, että tätä hyvää oloa, liikkumisen iloa ja joogan tarjoamia työkaluja mielelle ja keholle haluan jakaa eteenpäin muillekin! Ja sillä tiellä ollaan. Tervetuloa mukaan kanssani tälle ikuiselle opintielle!

Valmistuin joulukuussa 2018 Joogakoulu Shantin joogaopettajakoulutuksesta (250 h) Kylli Kukkin ja Meri Mortin syleilystä.
Opiskelen parhaillaan Scravelli joogaopettajakoulutuksessa (100 h), jolla on The Independent Yoga Network laatusertifikaatti.

Olen onnekas, että olen saanut syventää ja harjoittaa joogaa useiden eri opettajien kanssa:

  • Hanna Ruax, Pihasali, Helsinki 2014-2016
  • Helen Noakes, Yoga Health Mandala 2018-
  • Kirsi Piha-Timonen, Pihasali, Helsinki, 2014-2016
  • Kylli Kukk, Shanti, Helsinki, 2018-
  • Martti Mäkinen, OmYoga -koulu, Tampere 2010-2013
  • Meri Mort, Pihasali, Helsinki 2016-